De reis van de Seles

Fate Core:
De reis van de Seles is een boek dat wordt geschreven aan de hand van een spel: Fate Core. Fate Core is een zogenaamd roleplaying game. Een beetje te vergelijken met Dungeons and Dragons (DnD). Fate Core is alleen erg geschikt voor het maken van verhalen. Als Gamemaster bedenk ik de setting en 'het probleem'. Mijn spelers, in samenwerking met mijzelf, proberen dan al spelend een oplossing te vinden voor het probleem. Zo wordt het verhaal dynamisch opgebouwd. Na een spelavond of spelmiddag verwerk ik het gespeelde avontuur tot meerdere hoofdstukken in het boek.

Het verhaal:
De Seles is een schip. Het hele verhaal speelt zich af op een wereld die volledig onderwater is gelopen. Het is heel beslist niet onze wereld, omdat er waterwezens voorkomen, die we hier op aarde niet terugvinden. Er is zeewier dat als planken omhoog groeit, het zogenaamde kleefhout. Ook zijn er veel drijvende dorpen, kukloma's genaamd, die elk hun eigen specialisatie hebben. Veel handelaars reizen van dorp naar dorp om eenieder van de benodigde grondstoffen te voorzien.
De hoofdrolspelers van dit boek zijn drie jongeren: Evander, Lyandra en Nadinja. De drie wonen op het schip de Seles. De bemanning van het schip heeft een geheim, dat de drie graag willen ontdekken, maar er zijn belangrijkere zaken waar ze zich mee bezig moeten houden. Stille piraten zoeken naar een meisje van de leeftijd van Lyandra en Nadinja, maar waarom? Broer en zus Evander en Lyandra zijn ternauwernood ontsnapt aan deze piraten, voordat de Seles hen oppikte. Nadinja zoekt naar haar mysterieuze vader, die haar heeft leren vechten. Ze worden achtervolgd door Nestor, die gelooft dat de Seles iets te maken heeft met een mysterieuze, bijna mythische onderwaterstad.

Karakterposters

Set 1: Hoofdrolspelers

Set 2: Dieren van de Waterwereld

Set 3: De Bemanning

Set 4: Extra Karakters