Juf Yvonne en de Yllybyllys

Ontstaan:

In 2015 kreeg een goede vriend van mij te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Een klap voor hem en zijn vrouw. Ik kwam daar veel over de vloer en wilde graag iets doen om weer een lach op hun gezicht te toveren. Toen schreef ik, zonder echt van plan te zijn hier een boek van te maken, het eerste hoofdstuk van een boek waarin hij en zijn vrouw een grote rol speelden. Ik las het hoofdstuk voor en het tweetal moest ontzettend lachen. Doel bereikt. Toen vroeg hij mij of ik alsjeblieft verder zou willen schrijven en dat heb ik gedaan. Dat is uiteindelijk dit boekwerkje geworden.

Informatie:

De eerste editie van dit verhaal is uitgegeven in een beperkte oplage in 2016. In 2023 is de herziene uitgave via Amazon gepubliceerd.

Het verhaal:

De Friese juf Yvonne weet niet wat ze ziet, als ze ontdekt dat er kleine wandelende-tak-achtige wezentjes in haar achtertuin wonen. Aarzelend maken zij en haar man Gerrit kennis met het volkje, dat door een misverstand Yllybyllys wordt genoemd.
Twee van de Yllybyllys, Iep en Stronk, proberen het echtpaar beter te leren kennen. Maar de taalbarrière, die tussen Yllybyllys en mensen bestaat, zorgt voor misverstanden. Misverstanden die ertoe leiden dat Iep en Stronk er door de Oudsten van hun volk op uit worden gestuurd om te ontdekken wat die Stroepmoes-monsters zijn, die juf Yvonne in de grond wil stoppen.

Dit is een boek met veel humor en daarbij ontbreken de vele eerlijke knipogen naar moderne kerkgangers niet. Er valt voor ons allemaal nog heel veel van elkaar en van de Schepper te leren!