Tover-oom en het Spreukjesboek

Ontstaan:

Ik heb een heel aantal neefjes en nichtjes. Mijn twee jongste neefjes, broertjes, noemen mij 'Tover-oom', omdat ik wel eens goocheltrucjes doe. Ik vond dit zo'n leuke benaming, dat ik besloot hier een boek bij te maken, met verhaaltjes, speciaal voor hen. Zij spelen zelf ook de hoofdrol in dit boekwerk, dat speciaal gericht is op kinderen.

Informatie:

Dit boek is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en de 12 jaar oud. De vijfentwintig hoofdstukken zijn elk tussen de 500 en de 700 woorden lang en bij elk verhaaltje is een illustratie gemaakt. Dit boek valt onder 'fantasy'.

Het verhaal:

Jelte en Mart ontdekken dat hun oom niet zomaar een oom is. Hun oom is een Tover-oom. Met behulp van speciale fantasie-brillen, kunnen ze de toverkunsten zien. Dan vraagt Tover-oom of ze op een spreukjesboek willen passen. Dat willen de broertjes wel. Maar dan ontsnapt er een spreukje en nog één. Jelte en Mart proberen de spreukjes te vangen en weer terug te stoppen in het spreukjesboek. Daar worden ze bij geholpen door het spookvogeltje Jip.
De broertjes beleven spannende avonturen met een kleurkladder-spreukje, een kleurenspons-spreukje, een sleutel-spreukje en een snurkslurper-spreukje. Door een dubbelaar-spreukje zijn er ineens twee Jeltes en het hoos-spreukje zorgt voor een waterval op de trap. Oh, oh, oh, als dat maar goed komt.
Jelte en Mart beleven veel avonturen, waarin vreemde dingen gebeuren, maar ja, wat wil je ook, met een oom die auto's kan laten vliegen en honden verandert in zeehonden?